Waarborging voor de gezondheid

Natuurlijk is het voor u en voor ons belangrijk dat uw hond plezier heeft bij ons in het dierenpension. Een belangrijke rol in het plezier is natuurlijk zijn of haar gezondheid. Dierenpension am Reichswald heeft een aantal maatregelen getroffen om het verblijf voor uw trouwe viervoeter zo aangenaam mogelijk te maken. Twee van deze maatregelen willen we hier graag toelichten:

1. Controle door een dierenartsassistente:

U kent uw hond natuurlijk als geen ander, daar zijn wij ons terdege van bewust. Iedere dag verzorgen we uw hond met alle liefde en plezier. Toch kunnen we natuurlijk nooit uitsluiten dat uw hond iets onder de leden heeft. Standaard worden we daarom 2x per week bezocht door een dieren-artsassistente. Zij loopt de dierenverblijven een voor een na en beoordeelt of uw hond tekenen van ziekte vertoond: gezondheid staat bij ons voorop!

2. Rust:

Rust is voor een hond essentieel voor zijn of haar gezondheid en daarmee het welbevinden tijdens het verblijf in ons dierenpension. Dit is de reden dat wij strikte openingstijden hanteren, met tussen de verzorging door periodes met absolute rust. U kunt zich voorstellen dat, indien er de hele dag honden gebracht en gehaald worden, dit erg veel onrust met zich meebrengt. Zeker direct na het voeren, is de kans op een maagkanteling door stress of drukte groot. Dit is iets waar wij continue voor zullen waken. De ene hond kan natuurlijk beter met onrust omgaan dan de andere hond, voor ons is het echter belangrijk dat iedere hond het bij ons naar zijn of haar zin heeft.

Om u als klant, bij uitzonderingen en uitsluitend in overleg, toch de flexibiliteit te bieden die u wenst, hebben wij speciale wisselkennels. Dit zijn speciaal hiervoor gebouwde kennels, die niet in verbinding staan met de rest van het dierenpension, waardoor de rust van de andere honden, bij tussentijdige activiteit, gewaarborgd blijft. Aangezien het gebruik van deze kennels voor ons, buiten het extra werk om, dubbele schoonmaak- en ontsmettingskosten met zich meebrengt, brengen wij hiervoor extra kosten in rekening. Zie hiervoor onze tarieven.